diumenge, 12 de maig del 2013

Les festes de villena.


Aquesta entrada va sobre les festes de Villena. Aquestes festes són de moros i cristians, duren des del 4 de setembre fins al 9 de setembre. Les comparses són aquestas: 1º Moros vells, 2º Moros nous, 3º Bàndol Marroquí, 4ºRealistes, 5ºNazaries, 6ºBerebers, 7ºPirates, 8ºEstudiants, 9ºMarins Corsaris, 10ºAndalusos, 11ºMasers, 12ºBallesters, 13ºAlmogàrabs, 14ºCristians.

                                               



Estes són totes les comparses de les festes de Villena. A part dels dies oficials que són on es desfila amb vestít oficial, abans hi ha presentacions de les madrines y cargs, és com si tot el any estiguerem en festes. La meua comparsa és la del Bandol Marroquí, per ami és la millor de todes. Jo isc desfilant de cap, porte 4 anys y 2 premiat com millor cap. Les escuadres especials de la meua comparsa són quasi sempre premiades perquè són molt boniques y elegants. La meua comparsa quasi sempre tambè és premiada a la millor retreta del dia 7 de setembre. El que organiza la retreta s'anomena Jorge Guardiola i és el cap de la meua comparsa, també molts anys premiat. a part de les desfilades que es fan, que exien tots el socis, al matí també desfilen totes les comparsas, i exia desfilada s'anomena la diana. Després de la desfilada en la diana se'n van a la comparsa  a esmorzar i a esperar fins l'hora de desfilar en la desfilada que es televisa.

Amb tot açó vullaconsellar-vos que vingueus un any des del 4 de setembre fins al 9 de setembre per a veure aquestes festes, que per ami són les millors i no un aneus a arrepentir.

2 comentaris:

  1. els festes de Villena son els millor, jo sóc pirata, este blog es molt interesant, el nostre tambe es bon, pasate per el nostre: http://elfutboldaniialen.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. El vostre també esta molt bé, però el meu esta millor jajaja

    ResponElimina